Afinele – reduc inflamatiile si imbunatatesc metabolismul!

Consumul afinelor poate reduce inflamatiile cronice, imbunatateste metabolismul si reduce nivelul colesterolului, conform unui nou studiu al Universitatii din Maine.

Afine

Afine

Prof. Dorothy Klimis – Zacas si colegii sai au descoperit efectele benefice ale afinelor. Consumul a doua cani de afine in fiecare zi pentru timp de doua luni poate normaliza raspunsul genetic al marker-ilor inflamatori si aceia legati de metabolismul grasimilor. Cercetarile sugereaza ca proprietatile acestor fructe pot reduce riscul aparitiei mai multor boli, precum cele de inima si diabetul de tip 2.

Studiul este primul de agest gen care arata ca afinele salbatice pot scade nivelul trigliceridelor, care blocheaza vasele de sange si cresc riscul atacului de cord. Se pare ca afinele mentin nivelul colesterolului „bun” – HDL, aratand un efect anti-inflamator la soarecii obezi (folositi in acest studiu).

Dieta vs. Medicamente

Studiul Klimis-Zacas’ sustine un alt studiu din 2012 care a descoperit ca afinele, precum si alte fructe bogate in antociani flavonoizi – care pot ajuta la reducerea riscului de diabet cu aproximativ 23%.

 

In loc de a ne baza pe produse farmaceutice, o dieta bogata in alimenete cu efect anti-inflamator poate fi o arma puternica in prevenirea bolilor degenerative, noteaza autorii studiului.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate in: Journal of Nutritional Biochemistry.

Articol preluat de pe: http://www.informationaboutdiabetes.com si tradus.

Citeste tot articolul original pe: http://www.informationaboutdiabetes.com/news/food-and-diet/blueberries-can-reduce-inflammation-and-improve-metabolism-new-research-shows

Lasati un comentariu